البط المتبل بالبرتقال والمحمر بالزبده وعصيرالبرتقال
المقادير
2 بطهحبه بصل كبيره مبشورهبالمبشرهنص كوب عصيربرتقالملح فلفل
مقاديرالحشو
2فنجان رزمصرى
2فنجانماءحزمه بقدونسحبهان ورق لورى فلفلكمون ملح
الطريقه عمل
طريقة عمل يغسل البط جيدا بالخل والدقيق من الداخل والخارج
نقلب البصل بالملح والفلفلوالبرتقال
ونتبل البط من الداخلوالخارج
يترك ليله كامله فى التلاجه
تانى يوم نحضرالحشو
نضع البصل فى الزبده وفقط يدبل بدون انيتحمر
نضيف فنجان الارز المصرى عالبصل ونقلب خمسدقائق ونضيف الماء والتوابلونقلب
نترك الرز يتشرب وينضج نصف نضوجفقط
نضيف حزمه البقدونس المقطعه
ونحشى البط ونغلقه
ويسلق فى ماء ومعه البصل والبهاراتونخرجه من الشوربه ويتركيبرد تماما
نسيح الزبده عالنار ونضيف لها ربع كوبعصير برتقال ونتبل بالملح والفلفلنمسح البط من الخارج بالزبده والبرتقال ويحمر تحت الشوايه حتى يأخذلون دهبى رائع ويقدم